Semizotu Turşusu
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Turşu severlerin çok seveceği lezzet

Semizotu Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Semizotu Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Semizotunu yıkayın ve suyunu iyice süzün. Sarımsağı soyup tabana ve aralara gelecek şekilde semizotu ve biberlerle birlikte rastgele kavanoza doldurun.
  2. Suyu, toz şekeri, tuzu ve sirkeyi karıştırıp kavanozlara paylaştırın. Kavanozun ağzını kapatın ve ters çevirip bir kaç saat bu şekilde bekletin.
  3. Daha sonra serin bir yerde muhafaza edin. 
  4. 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma