Şeftali Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali, Uzakdoğu ülkelerinde de mucizevi meyve olarak bilinir. Ülkemizde en çok Bursa'da yetiştirilen şeftali, karaciğer ve safra kesesi hareketlerini düzenler. İdrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyonu dengeleyen şeftali, aynı zamanda kanı temizler. Cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen şeftaliyi, bu kez marmelat yapımında kullandık. Hazırsanız, Chef Aydın Demir'den şeftali marmelatı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kayısı marmelatı ve erik marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Şeftali Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalileri yıkayıp  kabuklarını soyup dörde bölüp tencereye alalım.
  2. Üzerine şeker ve suyunu döküp kısık ateşte şeftaliler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3.  Ocaktan almadan 10 dk önce limon suyunu ve çubuk tarçınımızı ilave edelim,  10 dakikada bu şekilde kaynatalım.
  4. Kıvam alınca altını kapatıp bir blender yardımıyla püre haline getirelim. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Şeftali Marmelatı Kaç Kalori?

  1. Şeftali marmelatının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 270 kalori değerindedir.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Reçel Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma