Şeftali Kompostosu
Şeftali kompostosu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Kompostosu Tarifi İçin

Malzemeler

Şeftali Kompostosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra dilimleyin. Limonların kabuğunu ve iç kısmındaki beyaz bölümünü kesin. İçini de küçük parçalar halinde kesin. Suyu, şekeri ve baharatları geniş bir tencereye aktarın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın. Meyveleri ve limon parçalarını ekleyip, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın. Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz temiz ve kuru kavanozlara doldurun.

Tarif Kategorileri

İçecek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Konserve Garnitür Tarifi
Zeytinyağlı Kolay Limon Turşusu Tarifi
Karışık Salça Tarifi
Buğday Patlağı Tarifi
Kahveli Limonata Tarifi
Soğanlı Menemen Tarifi