Seferihisar Ve Uşak Tarhanasından Biscotti
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Seferihisar Ve Uşak Tarhanasından Biscotti Tarifi İçin

Malzemeler

Seferihisar Ve Uşak Tarhanasından Biscotti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisinde yumurtalar hariç tüm malzemeyi karıştırın (Erikleri doğrayın ve cevizleri bütün olarak koyun). Başka bir kapta yumurtaları çırpın ve kuru karışıma ekleyin.
  2. Fırınınızı önceden 160-170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kıvamlı güzel bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Mutfak tezgahınızın üzerini unlayıp hamuru buraya alın. Hamuru iki bezeye bölüp her birini silindir francala ekmeği gibi yapın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız ekmekleri yerleştirin. Üzerlerine biraz bastırıp hafif yassılaştırın. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ekmekleri keskin bir bıçak yardımıyla ince dilimleyin. Dilimleri tel ızgara üzerine dizin ve tekrar 140 derece ısıtılmış fırında, fanınızı çalıştırarak dilimler kıtırlaşıncaya kadar pis¸irin. Fırından alın ve soğuyana kadar beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Yöresel Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma