Seferceliyye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Seferceliyye Tarifi İçin

Malzemeler

Seferceliyye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşbaşı kuzu etini yıkayıp bir tencereye alın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Et suyunu bıraktıktan sonra tencerenin kapağını açın ve orta ateşte kendi yağıyla kavurun. Kavrulmuş ete tuz serpin. Balı su ile karıştırıp ete ekleyin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.
  2. Diğer yanda ayvaları yıkayıp elma dilimi şeklinde kesin. Bir tavada tereyağını eritip ayva dilimlerini hafif kızartın. Kızaran ayva dilimlerini etlerin üzerine yerleştirin, toz şekeri serpiştirin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etli ayvayı ocaktan almadan önce badem ve kayısıları ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma