Milföylü Lokmalıklar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Milföylü Lokmalıklar Tarifi İçin

Malzemeler

Milföylü Lokmalıklar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın.
  2. Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun. Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  3. Milföyleri tezgahın üzerine yayın. Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın.
  4. Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin. Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın.
  5. Milföyleri fırın tepsisine dizin. Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin.
  6. 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın. Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Milföylü Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma