Limon Soslu Lüfer Izgara
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Soslu Lüfer Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Limon Soslu Lüfer Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları jülyen doğrayın. Havucun yarısını halka şeklinde kesin.
  2. Havucu zeytinyağında soteleyin. Kırmızıbiberi kıyın ve havucun üzerine bir yemek kaşığı dolusu ekleyip karıştırın.
  3. Kabağı ilave edin. Domates püresi, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  4. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ve tuzu çırpın. Kalan havucu küçük doğrayın.
  5. Sosa kapari, havuç ve kırmızıbiberi ekleyip karıştırın. Pazıyı yıkayıp doğrayın ve zeytinyağında soteleyin.
  6. Balığı ızgarada pişirin. Pazı ve garnitürle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma