Kuşkonmaz Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşkonmaz Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Salamura için

Kuşkonmaz Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salamura için malzemeleri karıştırıp bekletin. Kuşkonmazların kalın köklerini kesin. Ardından temiz bir kavanoza sığacak boyda kesip hazırlayın.
  2. Havuçların kabuklarını kazıyın, uzunlamasına 4 parçaya bölün. Kuşkonmaz ve havuçları buharda yaklaşık 15 dakika pişirin. Ardından buzlu soğuk su içinde bekletin.
  3. Kavanozun tabanına 1 defne yaprağı, sarımsak ve kişniş ile karabiberin yarısını aktarın. Kuşkonmaz ve havuçları kavanoza dik olarak düzgünce yerleştirin.
  4. Aralara sarımsakları dağıtın. Kalan kişniş ve karabiber tanelerini ilave edin.
  5. Salamurayı bütün malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Elinizle üstten sebzelere biraz bastırın ve havasını çıkartın.
  6. Kapağını sıkıca kapatın. 2 hafta içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.

Dilerseniz, kuşkonmaz nasıl temizlenir? yazımızı okuyabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Turşu Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma