Kaşık Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış sofralarınız için yemeklerin yanına lezzet katacak kaşık (salata) turşusu tarifi..

Kaşık Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Kaşık Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün sebzeleri iyice yıkayıp, olabildiğince minik küpler halinde doğrayın ve büyük ve derin bir kaba alın.
  2. Maydanozları ince kıyıp sebzelere ilave ettikten sonra  sıvı yağ, sirke ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 1 saat süreyle bekletin.
  3. Dinlenen turşuyu kavanozlara, üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurup kereviz saplarını ilave edin.
  4. Kaynar suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tepsi içine kavanozları ters çevirerek yerleştirin ve birkaç saat beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin. 
  5. 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Konserve Tarifleri Turşu Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma