Itırlı Limon Reçeli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türkiye'de en çok Hatay ve Mersin'de yetiştirilen limon, yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Misket, yeşil ve çeşme gibi çeşitleri olan bu besinin ateş düşürücü özelliği vardır. Aynı zamanda farenjit ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde de etkilidir. Çeşme limonunun diğer limonlardan farkı; içinin portakal gibi, kalın kabuklu ve büyük olmasıdır. Ekşi olmayan bu limon çeşidinin kendine has bir kokusu vardır. Malzemeleriniz hazırsa, ıtır çiçeği ile lezzetlendirilen limon reçeli  tarifine başlayabiliriz.

Hafif ve lezzetli pratik tatlı tarifleri buradan ulaşabilirsiniz. Kahvaltı sofralarını güzelleştirmek için, kayısı reçeli veya elma reçeli tarifinden yararlanabilirsiniz.

Itırlı Limon Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Itırlı Limon Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limonları soyun, kabuklarını ince ince dilimleyerek bir kenara ayırın. Ayrılan kabukları 1 gece soğuk suda bekletin.
  2. Ertesi gün 5 dakika suda kaynatıp kabukları yıkayın. Bu işlemi 2-3 kez tekrar edin ki, kabukların asidi çıksın. Kaynatma işlemlerinin ardından sularını sıkın.
  3. Kabuksuz kalan limonları tencerede kaynatıp, süzgeçten geçirerek posasını atın. Limon suyunu, su ile incelterek şerbete dönüştürün. 
  4. Limon kabuklarını, şerbete dönen suyu ve toz şekeri karıştırın. Üzerine pembe renkli ıtır çiçeklerini incecik kıyarak ekleyin ve karışımı kaynatın.
  5. Limon kabukları şeffaflaşınca altını kapatın ve henüz sıcakken kavanozlara alın. Kavanozları ters çevirerek saklayın.

Itırlı Limon Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce kullanacağınız limonların tadına bakmayı unutmayın. Bu sayede şeker ölçüsünü daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  2. Reçeli hazırlarken tat vermesi için mandalina suyu veya rendelenmiş portakal kabuğu da ekleyebilirsiniz.
  3. Pişirme esnasında tahta kaşık kullanın ve kıvam alana kadar aralıklarla karıştırın.
  4. Reçel pişerken, kullanacağınız cam kavanozları sıcak su ile sterilize edin.
  5. Reçel kavanozlarını doldurduktan sonra hava almayacak şekilde kapatın ve serin yerde muhafaza edin.

1 Porsiyon Itırlı Limon Reçeli Kaç Kaloridir?

  1. Itırlı limon reçelinin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Reçel Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma