Fıstık Ezmeli Havuç
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstık Ezmeli Havuç Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstık Ezmeli Havuç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Havuçların kabuklarını soyup kesmeden jülyen doğrayın ve büyük bir tavaya alın. Zeytinyağı ekleyip orta ateşte soteleyin. Soğumaya bırakın. Bir kapta fıstık ezmesi ve suyu pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Soya sosu, sirke, şeker, acı sos ekleyip karıştırın. Sotelenmiş havuçları sosa ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Karışımı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış taze soğan serpiştirin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma