Fırında Sucuklu Barbunya
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Sucuklu Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Sucuklu Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Barbunyayı ayıklayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 5 dakika haşlayıp suyunu süzün. Tereyağı ile ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiberi ve sivri biberi ekleyip pişirmeye devam edin. Domates püresini ve doğranmış domatesleri ilave edip karıştırın. Barbunyayı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırın kabına aktarın. Üzerine dilimlediğiniz sucukları ve kekik yapraklarını serpin. Yağlı kağıt ile üzerini kapatın. Öncenden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma