Fırında Biberli Hellim Peyniri
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Biberli Hellim Peyniri Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Fırında Biberli Hellim Peyniri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 200 derecede ısıtın. Biberleri yıkayıp dörde kesin. Saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve biberlerin kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde dizin. Kabuklar kararıp kabarıncaya kadar fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra birkaç kat kağıt havlu ile üzerini kapatın. 30 dakika bekletin ve kabuklarını soyun. Bir kasenin içine alıp üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Sirke ve kuş üzümlerini ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Biraz karıştırın ve soğuması için bekletin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Hellim dilimlerini zeytinyağında kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına alıp közlenmiş soslu biberler ve taze kekik ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Diyet Yemekleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma