Ev Yapımı Fıstık Ezmesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çocuklar için hem ekonomik hem de sağlıklı ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Tarifi İçin

Malzemeler

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tuzsuz fıstıkları mutfak robotona alın, içine alerji durumunuza göre bal veya pekmez ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin. 
  2. Fıstıklar küçük parçalar halinde kenara yapışacaktır; arada bir robotu durdurup spatulayla kenarlara ve dibe yapışanları ortaya doğru sıyırıp tekrar çalıştırın.
  3. Karışım bir süre sonra katı bir hamur kıvamına gelecektir. 
  4. Robotunuz ısındıysa ara ara durdurup soğumasını bekleyin.
  5. Sonunda kıvamı krema gibi olacaktır. (Robotu daha da çalıştırmaya devam ederseniz iyice sıvılaşıp akıcı bir kıvama gelir).
  6. Bu nedenle sürülebilir kıvama geldiğinde temiz bir cam kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  7. Buzdolabında biraz donup katılaşabilir. Çıkardığınızda oda ısısında tekrar yumuşayıp sürülebilir kıvama gelecektir.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma