Erik Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vücut direncini arttıran mürdüm eriği, aynı zamanda kan yapıcı özelliğe sahiptir. Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinir. Bağışıklığı güçlendirir, mevsim hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sade bir şekilde tüketilen mürdüm eriği, reçel ve marmelat yapımında da kullanılır. Malzemeler hazırsa, Chef Aydın Demir'den nefis erik marmelatı tarifine geçebiliriz.

Farklı çeşitler denemek isteyenler için, kuşburnu marmelatı ve kızılcık marmelatı tarifini de buraya bırakıyoruz. 

Erik Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Erik Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Erikleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim. Tencereye alıp üzerine şekerini ve suyunu koyup kısık ateşte kaynatalım.
  2. Ocaktan alınca  (sıcakken) blender yardımı ile iyice çektirelim veya tel süzgeçten ezerek geçirelim.
  3.  Püre haline gelen marmelatı  soğuyunca servis edebiliriz.
  4. İstenirse sıcakken kavanozlara konup ters çevrilip vakumlanabilir. Böylece kullanım süresini uzatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Konserve Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma