Enginar Sirkesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginarın sap ve yapraklarıyla hazırlanan enginar sirkesi, özellikle bağırsak problemi yaşayan kişilere önerilen besinlerden biridir. Enginar sirkesi, salatalara ve yemeklere eklenebileceği gibi, 1 bardak suyun içerisine 1-2 damla eklenerek de içilebilir. Ancak yemek veya içmek için kullanılan enginar sirkesi mutlaka doğal olmalıdır. Malzemeler hazırsa, enginar sirkesi tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak dut sirkesi ve kiraz sirkesi tarifine de göz atın.

Enginar Sirkesi Tarifi İçin

Malzemeler

Enginar Sirkesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarın yaprak ve sapları cam bir kavanoza koyulur.
  2. Su tencerede kaynatılır ve soğuması için oda sıcaklığında bekletilir.
  3. Kavanozun içerisine bal, nohut ve kaya tuzu eklenir. En son soğuyan su ilave edilir.
  4. Malzemelerin hepsi tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.
  5. Kavanozun kapağı hava geçiren bir bez ile kapatılır.
  6. 15-20 gün sonunda sirke kullanıma hazır olacaktır. Enginarları süzdükten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Enginar Sirkesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız kavanozları 1 gün önceden sıcak suda sterilize edip kurutmayı unutmayın.
  2. Sirke yapımında mutlaka tahta kaşık kullanın. Metal ürünler sirkenin kimyasal yapısını bozabilir.
  3. Sirkeyi süzerken dibinde kalan tortuları almayın. Aksi takdirde sirkeniz bulanık bir görünüm alabilir.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma