Domatesli Biber Turşusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış sofralarınız için domatesli biber turşusu..

Domatesli Biber Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Biber Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın. Sarımsakları soyup irice doğrayın.
  2. Tuzu da ilave edip bunları geniş bir kapta harmanlayın.
  3. Malzemeleri 2 kavanoza paylaştırın. Her kavanoza 1/2 çay bardağı sirke ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı koyup kapağını kapatın. Arada ters düz ederek buzdolabında muhafaza edin. 
  4. 4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma