Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı bademler için

Zeytinyağlı peynirler için

Aromatik zeytinler için

Çıtır Badem, Zeytin Ve Peynir

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Baharatlı bademler için, kırmızıbiber ve tuzu büyük bir kapta karıştırın. Riviera zeytinyağını tavada ısıtıp bademleri ekleyin. 5 dakika boyunca  kavurun. Bademleri tavadan alıp baharatlı tuza ekleyin ve harmanlayın. İri çekilmiş deniz tuzunu üzerine serpip tekrar harmanlayın. Zeytinyağlı peynirler için, tuzsuz köy peynirini küp şeklinde kesin. Sızma zeytinyağı, sirke, karabiber, sarımsak, kekik ve tarhunu bir kapta karıştırın. Peynirleri ekleyip harmanlayın ve üzerini streç folyoyla kapatın. 3 gün boyunca buzdolabında bekletin. Aromatik zeytinler için, kişniş ve rezene tohumlarını havanda dövün. Sarımsakları ekleyip ezme işlemine devam edin. Biberiye yaprakları, maydanoz, sirke ve Komili Sızma zeytinyağını ekleyip karıştırın. Zeytinleri bir kaseye alın. Üzerine sosu ilave edip karıştırın. Aromatik zeytinler, zeytinyağlı peynirler ve baharatlı bademleri kıtır ekmek dilimleri veya galeta ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma