Çilekli Yoğurtlu Yulaf
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyet menülerinde sık sık yer verilen yulafı, bu kez tahin ve çilek ile bir araya getirdik. Müşerref Kartaler’den çilekli yoğurtlu çıtır yulaf karışımı…

Not: 2-3 hafta kadar çıtırlığını koruyacak bu karışımı bitkisel veya hayvansal her türlü süt ve yoğurtla tüketebilirsiniz. Ayrıca kuruyemiş gibi tek başına da yiyebilirsiniz.

Yulaf severler için yulaf çikolatalı bar ve yulaflı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Çilekli Yoğurtlu Yulaf Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Yoğurtlu Yulaf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keten tohumunu bir kaseye alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave ederek 30 dakika beklettikten sonra süzün.
  2. Fındıkları iri kalacak şekilde mutfak robotunda 5-10 saniye çekin.
  3. Çilekleri de mutfak robotunda püre haline getirin ve üzerine tahini ekleyip karıştırın.
  4. Yulaf, fındık, tarçın ve keten tohumunu bir kapta karıştırdıktan sonra üzerine tahinli çilek püresini ekleyin ve tekrar karıştırın.
  5. Tüm malzemeyi fırın kağıdı serili bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında, her 10 dakikada bir fırının kapağını açarak bir kaşık yardımıyla karıştırmak suretiyle 30 dakika pişirin.
  6. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve üzerine balı ilave ettikten sonra elinizle harmanlayın.
  7. Tamamen soğuduktan sonra çikolata parçalarını ekleyin ve bir kavanozda muhafaza edin.

Tarif Kategorileri

Tahinli ve Pekmezli Tarifler Yoğurtlu Tarifler Yulaflı Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma