Çilek Marmelatı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sakinleştirici bir etkiye sahip olan çilek, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Tatlı yapımında sık sık kullanılan bu meyve, antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinlerin uzaklaşmasını sağlar. Sindirim sistemini desteklemesinin yanı sıra karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelir. Malzemeler hazırsa, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz çilek marmelatı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak vişne marmelatı ve kuşburnu marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Çilek Marmelatı Tarifi İçin

Malzemeler

Çilek Marmelatı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çilek ve şeker bir kaba alınarak 6-24 saat arası bekletilir.
  2. Çilek suyunu saldıktan sonra şeker ile birlikte ocağa alınır ve kaynatılır.
  3. Kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir ve çilekler blender yardımı ile püre olana kadar karıştırılır. Afiyet olsun.

Çilek Marmelatı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çilek marmelatı en sık kahvaltılarda tüketiliyor olsa da, kek sonu ve kurabiye iç dolgusu olarak da kullanılabilir.
  2. Marmelat yapımında limon suyu kullanmak, meyve püresinin ve şekerin daha kıvamlı olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Reçel Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma