Brokolili Ve Havuç Turşusu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Brokolili Ve Havuç Turşusu Tarifi İçin

Malzemeler

Brokolili Ve Havuç Turşusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brokolilerin çiçeklerini tek tek ayırın. Havuçları ve kırmızı biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
  2. Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin.
  3. Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın.
  4. Sirkeli suyu sebzelerin üzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.
  5. Suyunu doğru ayarlamak için sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dökün ve su ölçünüzü bulun.
  6. Bu suyun 3/1’ini döküp yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.

Tarif Kategorileri

Turşu Tarifleri Konserve Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma