Baharatlı Kayısı Hoşafı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Kayısı Hoşafı Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Kayısı Hoşafı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Hindistan cevizi parçalarını ince ince rendeleyin.
  2. Daha sonra haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumuyla karıştırın.
  3. Üzerine su ekleyin ve bu karışımı buz kaplarına aktararak buzlukta bekletin.
  4. Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.
  5. Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  6. Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
  7. Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Soğuk Alkolsüz Kokteyl Alkolsüz İçecekler Soğuk İçecekler İçecek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma