Acukalı Yufka Cipsleri
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yufka ile hazırlayabileceğiniz enfes bir önerimiz var. Ana malzemeleri yufka, acuka ve sıvıyağ olan cipsleri, baharat sosları ile tatlandırabilirsiniz. Yoğun aromalı tatlar seviyorsanız, acukalı yufka cipsler tam size göre.

Acukalı Yufka Cipsleri Tarifi İçin

Malzemeler

Acukalı Yufka Cipsleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını fanlı 180 derecede ısıtın (Eğer fırınınızın alt-üst ızgara ayarı kapanmıyorsa, fazla renklenmeyi engellemek için alt ve üst raflara tepsi yerleştirebilirsiniz). Yufka dışında bütün malzemeleri karıştırın. Yufkaya sürülmesi kolay kıvamda bir karışım elde edeceksiniz, gerekirse 1/4 çay bardağı su daha ekleyip seyreltebilirsiniz. 
  2. Yufkayı yayın, yarısına hazırladığınız karışımdan, fırça yardımı ya da el yordamıyla sürün ve yarım daire oluşturacak şekilde ikiye katlayın. Ortadan ikiye kesin ve elde ettiğiniz 2 parçanın da her iki yüzüne karışımdan sürün. Dilediğiniz şekilde keserek veya parçalayarak pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında, 10-15 dakika pişirin, ardından fırını 160 dereceye indirip 15-20 dakika daha cipsler kıtırlaşıncaya dek fırınlamaya devam edin.

Ev yapımı fırında patates cips tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma