Acılı Ve Kayısılı Kavurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Ve Kayısılı Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Patates püresi için:

Acılı Ve Kayısılı Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ve biberleri çok ince doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp, eti ve kuru soğanı ekleyin. Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Doğranmış sivri biberleri, rendelenmiş domatesi, kuru kayısıları, tarçın çubuğunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısın. Domatesleri suyunu çekene kadar pişirin. En son zar şeklinde doğranmış chili biber ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın.
  2. Patatesi haşlayın, kabuğunu soyup rendelenmiş muskat cevizi, tereyağı ve tuzu ekleyin. Püre haline getirin. Patates püresini servis tabağına yayın. Üzerine pişirdiğiniz kayısılı eti yerleştirip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma