Acılı Mısır
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Mısır Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Mısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mısırları tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  2. Mayonez, krema, sarımsak tozu, lime suyu ve acı sosu bir kasede karıştırın. Toz parmesan peyniri, toz acı biberi ve ince kıydığınız Frenk soğanını ayrı bir kasede karıştırın.
  3. Acılı karışımı bir fırça yardımıyla mısırların üzerine sürüp, parmesan peynirli karışıma bulayın. Mısırları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hedik
Karnabahar Turşusu
Tahinli mücver
Trakya keçi peynirli pancar
Kelek Turşusu
Kıyma Kavurma