Vietnam Usulü Yumurtalı Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den hem lezzetli, hem de görsel olarak nefis bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Yumurtayla pilav yapılır mı dediğinizi duyar gibiyiz. Vietnam mutfağında çok sevilen bu pilav, farklı sosları, sebzeleri ve baharatlarıyla eşsiz bir tada sahip. Malzemeler hazırsa, Vietnam usulü yumurtalı pilav nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı kültürlerden dünyaya yayılan fried rice ve Afgan pilavı tarifini de deneyin.

Vietnam Usulü Yumurtalı Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Vietnam Usulü Yumurtalı Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci soğuk suda birkaç kez yıkayın.
  2. Sade yağı tencereye alın ve orta ateşte ısıtın, pirinci ilave ederek birkaç tur karıştırın. Sıcak suyu ve tuzu ilave ederek, pilavı pişirin.
  3. Küçük bir kasede susam yağı, şeker ve soya sosunu karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  4. Geniş bir tavada iki yemek kaşığı zeytinyağını ısıttıktan sonra, önce sarımsağı, hemen arkasından tüm sebzeleri ilave edin ve yüksek ateşte hafif pişirin.
  5. Daha sonra pirinci sebzelerin içine ilave edin ve karıştırın. Pilavın tam ortasını açarak, çırpılmış yumurtayı ilave edin ve üstüne soya soslu karışımı dökerek karıştırın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.
  7. Su teresiyle süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Soya Soslu Tarifler Yumurtalı Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav