Tavuk Etli Ve Sebzeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tavuk Etli Ve Sebzeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Etli Ve Sebzeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tüm tavuk etlerini haşlayın. Haşlanan tavuk etlerini zeytinyağı eklediğiniz geniş bir tavaya aktarın. Tavuk suyunu kenarda bekletin. Tavuk etlerini tavada hafif kızarıncaya kadar pişirin ve tavadan alın. Aynı tavada kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış biberleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine 1 bardak tavuk suyu ve 1 bardak sıcak su ekleyin. Pirinci ekleyin. Safran, kırmızı toz biber ve bezelyeyi ilave edip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice yumuşayınca ocaktan alın. Pilavın üzerine etleri dizip sıcak servis yapın.

Etsiz bir yemek arıyorsanız, sade sebzeli pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Pilav Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav