Şehriyeli Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şehriyeli Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Şehriyeli Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tavuk etini yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Haşlanmış tavuk etini iri parçalar olacak şekilde elinizle ufalayın. Tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyesini ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Bulguru ilave edin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tavuk etlerini pilavın üzerine ilave edin. Pilavın üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav