Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğan ve domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberleri temizleyip ince ince doğrayın. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip süzün. Kâğıt havlu ile fazla suyunu alın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Başka bir tavada sıvıyağını kızdırıp soğanı soteleyin. Biber ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Patlıcanları ilave edin. Sıcak su ve bulguru ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp nane yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav