Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Ve Tavuk Etli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Buzluktan çıkardığınız tavuk etini, oda ısısında 10-15 dakika beklettikten sonra keskin ve büyük bir bıçak yardımı ile döner inceliğinde kesin. Soğanın kabuklarını soyup ince kıyın. Zeytinyağı ile tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. İnce dilimlediğiniz tavuk etini ilave edin. 5 dakika kavurup küp doğranmış domatesi kleyin. Bulguru da ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu, haşlanmış  nohudu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Pilavı önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ocağı kısın. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyerek tatlandırın. 5 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Aklınızda bulunsun Nohutlu ve tavuklu bulgur pilavını, kavrulmuş kuşbaşı dana eti veya haşlanmışmercimekle de yapabılırsınız.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav