Limonlu Risotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limonlu Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sebze soyucuyla limonların kabuklarını beyaz kısımlarını almadan soyun. Kabukları kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Üzerine su ilave edip 5 dakika kaynatın. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Limonların suyunu sıkıp bir kenarda bekletin. Yayvan bir tencereyi ocağa alıp ısıtın. İnce doğradığınız soğanı aktarıp soteleyin. Daha sonra pirinçleri ilave edin. Bir su bardağı sebze suyunu ilave edip, suyu çekince tekrar ilave ederek bu işlemi pirinçler yumuşayıncaya kadar tekrarlayın. Bu arada limon kabuklarını ve limon suyunu da ilave edip karıştırın. Son olarak tereyağını azar azar azar yedirerek ekleyin. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve karabiber ilave edip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav