Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kuzu Etli Ve Baklalı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayçiçek yağını tencereye alın. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip birkaç dakika kavurun. Soğanı ikiye bölün. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar suyu tencereye ekleyin. Kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Baklaları 20 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kepekli bulguru tereyağında 1-2 dakika kavurun. 2 su bardağı et suyunu ve baharatları ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7 dakika pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura ilave edin ve 4 dakika daha pişirin. Çam fıstığı, Antep fıstığı ve uzun kesilmiş bademleri bir tavada yağsız olarak kavurun. Baklalı pilavı servis tabağına alın. Et ve kuruyemişleri üzerine ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Et Tarifleri Pilav Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav