Kuşbaşı Etli Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kuşbaşı Etli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında, rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
  2. Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin. Pirinçler şe a aşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyin ve pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav