Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kurutulmuş Domates Ve Biberli, Etli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru yıkayıp suyunu süzün. Düdüklü tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Kuşbaşı kesilmiş eti ilave edip pişirmeye devam edin. Bulguru ekleyip karıştırın. Kurutulmuş domates ve biberi küçük doğrayıp ilave edin. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Son olarak 4 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. 6-8 dakika pişirin. Yemeğin suyunu kontrol edip gerekirse sıcak su ilavesi yapın. Pişen pilavın daha iyi demlenmesi için üzerini kağıt havlu ile kapatıp tencerenin kapağını kapalı tutun. 15-20 dakika bekletip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Et Tarifleri Domatesli Tarifler Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav