Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Fasulyeli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir tencerede eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Pilavlık bulgur, sıcak su ve tuzu ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye başladığında haşlanmış kırmızı fasulyeyi ilave edip karıştırın. Tamamen suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine bir havlu ile örterek demlenmeye bırakın. 
  2. Zeytinyağının yarısını bir tavada ısıtın. İstiridye mantarlarının her iki tarafını da kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kalan zeytinyağını ayrı bir tavada ısıtın. Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  3. Kızarmış mantar ve kavrulmuş şehriyeleri bulgur pilavının üzerine ilave edip harmanlayın ve sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav