Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Firik ve bulguru hiç birlikte denediniz mi? Bulgur uzmanı Sevgili Asuman Kerkez'den yalnızca 6 malzeme ile hazırlayabileceğiniz kaymaklı firikli bulgur tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Suyu tencereye alın ve üzerine firiği ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
  2. Firik hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bulguru tencereye alın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene kadar pişirin.
  3. Kaymağı ekleyip karıştırın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp  eritin. Hafif köpürene kadar ısıtın.
  4. Pilavın üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 10 dakika kadar demlendirip servis yapın. 


Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav