Kayısılı Ve Erikli Pilav
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Ve Erikli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kayısılı Ve Erikli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Badem, fıstık ve üzümleri ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav