İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

İstiridye Mantarlı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

1 yemek kaşığı zeytinyağını ve tereyağını pilav tenceresinde ısıtıp kıyılmış arpacık soğanları kavurun. Siyez bulgurunu, sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocağı kısın. 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. İstiridye mantarlarını tek tek temizleyip yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Kıyılmış salçalık kırmızıbiberi, nar ekşisi ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını ve tuzu üzerlerine eşit dağıtacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. Pilavı servis tabağına aktarın. Fırında pişirilmiş istiridye mantarlarını yerleştirin. Bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Fırın Yemekleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav