İstanbul Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İstanbul Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

İstanbul Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Safranı, bir kahve fincanı sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu süzerek posasını atın. Pirinçleri ılık, tuzlu ve 1 çorba kaşığı limon ilave edilmiş suda yarım saat bekletin.
  2. Tavuk göğsünü bir tencerede üzerini aşacak kadar sıcak su, kalan limon suyu ve tuz ekleyerek haşlayın.
  3. Fıstık ve bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bezelyeleri haşlayın.
  4. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Bademleri ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Delikli kepçeyle çıkarıp bekletin. Aynı tencereye pirinçleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun.
  5. Sıcak tavuk suyu, safranlı su ve 1 tutam tuz serpiştirin. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp antep fıstığı, bezelye, didiklenmiş tavuk eti, kiraz domates, dereotu ve bademleri ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Pilav Tarifleri Marmara Yemekleri Pilav ve Makarna Tarifleri Tavuk Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav