Girit Pilavı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Girit Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Girit Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğan, havuç ve biberi çok ince doğrayın. Pilav tenceresinde ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtıp sebzeleri pişirin. Patlıcanı ince doğrayıp ekleyin. Enginar kalbini ufak küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye çam fıstığıyla birlikte ekleyip karıştırın. Enginarları ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.

Kalan tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırın. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişince ocaktan alın ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha demlendirip servis yapın.

Girit pilavını baldo pirinç yerine yasemin pirinciyle de hazırlayabilirsiniz. Bu pirinç çeşidinin aromatik kokusuyla sebzeler çok uyumlu olacaktır.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav