Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çoban kavurma için

Fıstıklı Pilav Üzerinde Çoban Kavurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın ve pirinçleri ekleyerek 5 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. File fıstıkları ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Eti ekleyin ve yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Domates, ince kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış biberleri ilave edin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Pilavı ortası boş kalıba doldurup servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa etleri doldurun ve maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav