Etli Papatya Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli papatya pilavı, et suyunun lezzeti ve görüntüsü ile dikkat çekici lezzetlerden biridir. Dilerseniz klasik şehriye ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Etli Papatya Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Papatya Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. 
  2. Sivri biberleri kıyın. 
  3. Eti teflon tavaya alıp yağsız olarak birkaç dakika kavurun. 
  4. Sivri biber ve domatesi ekleyin. 
  5. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın, suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurun. 
  7. Etli karışımı şehriyeye ilave edip karıştırın. 
  8. 2.5 bardak sıcak su ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  9. 10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Klasik şehriye ya da bulgur ile de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. 
  • Damak tadınıza göre bir miktar salça ekleyebilirsiniz. 
  • Papatya şehriyelerin bir kısmını kavurup bir kısmını sade bırakabilirsiniz. 
  • Papatya şehriyeyi internetten ya da zincir marketlerden temin edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Et Tarifleri Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav