Etli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tahıl grubunun içinde yer alan bulgur; başta pilav olmak üzere birçok yemeğin içerisinde kullanılır. Özellikle etin yanına çok yakışan bu besin, diyet lifi de içerir. Magnezyum, çinko ve krom mineralleri de barındırır. Etli bulgur pilavı, İç Anadolu, Güneydoğu ve Marmara'da sık sık tüketilir. Genellikle kuzu veya dana eti kullanılır. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Hazırsanız, etli bulgur pilavı nasıl yapılır birlikte görelim.

Etli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve kuzu etini tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kavurun. Soğanı piyazlık doğrayıp ete ilave edin.
  2. Renkli biberleri de iri parçalar şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 10 dakika pişirin.
  3. Bulguru yıkayın ve tencereye alın. Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Etli Bulgur Pilavı Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kullancağınız eti haşlayarak çiğ kalmasını önleyebilirsiniz.
  2. Bulgur pilavını hazırlarken hem biber salçası, hem de domates salçası kullanın.
  3. Pilavın tane tane olması için kısık ateşte pişirin ve pişme esnasında karıştırmayın.
  4. Bulgur taneleri iyice pişene kadar ocağı kapatmayın, gerekirse azar azar su ilavesi yapabilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

  1. Etli bulgur pilavının 100 gramı yaklaşık 140 kaloridir. Karbonhidrat ve protein değeri yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz nefis pilav tarifleri arıyorsanız, Antep usulü firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Et Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav