Büryan Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Büryan Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Büryan Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Etleri bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  2. Üzerine 2 parmak çıkacak kadar sıcak su ve 1 tutam tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Soğanı temizleyip piyaz şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  4. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. Tencerede sıvıyağını ısıtıp pirinçleri kavurun.
  5. Etleri delikli bir kepçeyle alıp yuvarlak tabanlı bir tencereye yayın.
  6. Üzerine piyaz doğranmış soğanları ve rendelenmiş havucu yerleştirin.
  7. Sebzelerin üzerine pirinçleri yayıp sıcak et suyu, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ilave edin.
  8.  Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirip tencereyi servis tabağına ters çevirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav