Bezelyeli Ve Peynirli Pilav
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelyeli Ve Peynirli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Bezelyeli Ve Peynirli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve derin bir kaba alın. 1 çorba kaşığı limon suyu, tuz ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yarım saat bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün.
  2. Havuç ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
  3. Margarini tencerede eritin. Havucu ekleyip kavurun. Havuçlar yumuşayınca patatesleri ilave edip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Patatesler de yumuşayınca pirinci ekleyip kavurun. Sıcak suyu ve bezelyeyi ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  5. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Her birinin ortasına birer kaşık krem peynir ilave edin. Peynirlerin üzerine kekik serpip servis yapın.
    Şefin Yorumu : İDEAL BİR ÖĞÜN
    Karbonhidrat, vitamin, mineral ve protein içerikli bu pilav tek başına komple bir öğün olabilir.
    Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Peynirli Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav