Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Salatası için

Asma Yapraklı Baturma Pilavı (Malatya)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile birlikte erittiğiniz tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçalar, ince kıydığınız kuru biber ve kuru domatesleri ilave edip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip erik ekşisi, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Bulgurun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edip pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın salatası için ince kıydığınız yeşillikleri bir kaseye alın. Küçük küp doğradığınız domatesler ve çarliston biberleri ilave edip karıştırın. Pişen pilavı bir servis tabağına alın. Üzerini salata ile kaplayıp sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Pilav Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav