Alaca Pilav
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Alaca Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Alaca Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın. Üzerine pirinç ve bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Trüf Mantarlı Risotto
Yumurtalı Sebzeli Pilav
Bademli Enginarlı Pilav
Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Sokak Pilavı Tarifi