Alaca Pilav
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Alaca Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Alaca Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohut ve barbunyayı bir gece ayrı tencerelerde suda bekletin. Ertesi gün tavuk suyunu ekleyip hepsini birlikte haşlayın. Üzerine pirinç ve bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tereyağını da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Melek Pilavı
Mor havuçlu pilav
Tuy Palovi
Mesfouf
Sarımsaklı pilav ve köy tavuğu
Salçalı Pilav