Kırmızı Pancarlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Pancarlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Pancarlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 500 gr unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını çukurlaştırın. 3 yumurtayı bu boşluğa kırın. 
  2. Yavaşça 1 su bardağı pancar suyunu ekleyip malzemeyi karıştırın. Orta sertlikte bir hamur olana kadar yoğurun. 
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika bekletin. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. 
  4. Hamurları 3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. 
  5. Taze olarak tüketecekseniz tuz eklenmiş kaynar suda haşlamanız yeterli. Saklayacaksanız fırında kuruyana kadar pişirmeniz gerekiyor. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Makarna Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancarlı spagetti
Ravioli
Bal Kabaklı Penne Makarna
Linguni al tartufo (Yer mantarlı linguine)
Orechiette con gamberi (karidesli orecchiette)
Spaghetti alla bolognese