Yaban Ördeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yaban Ördeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Yaban Ördeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım...

Soğanın kabuğunu soyun. Elmayı yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve dörde bölün. Ördek etini iyice yıkayın. Elma, soğan ve eti geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat haşlayın. Suyunu süzüp ördek etini parçalara ayırın.

Tereyağını tavada eritip sarımsak ve soğanı kavurun. Suda inceltilmiş salçayı ekleyip sos kıvamında pişirin.

Bulgur ve pirinci yıkayıp yarım saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci ve bulguru kavurun. Haşlama suyundan üzerini geçecek kadar ilave edip lapa kıvamında pişirin.

Suyunu tamamen çekmeden hemen önce üzerine parçalara ayrılmış ördek etini yerleştirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sosu üzerine gezdirerek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl