Gül Seremonisi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gül Seremonisi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Süslemek için

Gül Seremonisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Üzeri için kullanacağınız beyaz ve kırmızı gül yapraklarını önce yumurta akına sonra şekere bulayın. Buzlukta bir saat bekletin.

Kırmızı gül yapraklarını kurutmak için fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 3 dakika kadar pişirin. Fırından alın. Daha sonra sade kekin içinde kullanmak üzere bir kapta bekletin.

Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp mikserle iki misli olana kadar çırpın. Fındık yağını ve sütü ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin. Tahta bir kaşıkla malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın.

Karışımı üç ayrı kaba bölün. Birine ince çekilmiş antepfıstığı, diğerine de kakao ilave edin ve ayrı ayrı karıştırın. Kalan sade karışımı da fırında kurutulmuş gül yapraklarını ekleyin.

Karışımların her birini ayrı ayrı yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Kek hamurlarını ayrı ayrı pişirdikten sonra üst bölümlerinden fazlalıklarını ince bir tabaka halinde kesin. Her dilimin üzerine önce gül reçeli sürün. Buzdolabında beklettiğiniz gül yapraklarını dizin.

Kekin üzerini gonca güllerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl